Politikens Poptillæg #56: Drake anlægger motorvejen mellem hiphop og soul

March 9, 2017

Han kæmpede sig fra middelklassen ind i hiphoppen, og lavede sit helt eget mix af r'n'b, hiphop, soul og indsmigrende pop. Nogen elsker ham, andre elsker at hade ham, men der er ingen tvivl om, at Drake er blevet en samlende stemme for internetgenerationen. Han er kongen af internetmemes, han udgiver 'playlister' i stedet for 'albums' og han hænger med alle de største pop- og hiphopstjerner. Han giver den gerne både som fuckboy, trussetyv og selvironisk klovn i 'Saturday Night Live', men hvem er han egentlig som kustner og musiker? Og hvad er det, der har gjort Drake til en af tidens mest definerende kunstnere? 

Ugens panel taler om tirsdagens koncert i Royal Arena, hvor Drake gav den fuld charmearm, om hvilke plader, der afgjorde deres Drake-fascination, og om hvordan han er blevet ikon for en ny slags mand i hiphoppen, der både kan være sjov, sensitiv og vred.

Dagens panel er: DJ og journalist Nanna Balslev, musikredaktør på Berlingske Michael Charles Gaunt og Politikens musikredaktør Simon Lund.

Vært: Lucia Odoom

Redaktion: Lucia Odoom, Christine Runøe, Astrid Skov og Mikkel Vuorela

 

00:0000:00