Politikens Poptillæg #58:Feministiske Disney-prinsesser, lækre skurke og kedelige prinser

March 23, 2017

 

Den nye filmatisering af Disney-klassikeren er nærmest er 1:1 filmatisering af tegneserieklassikeren fra 1991, nu bare med 'rigtige' mennesker og Emma Watson virker som det oplagte valg i rollen som den belæste, drømmende og rastløse landsbypige Belle, der keder sig gevaldigt i udkants-Frankrig.

Filmen er før blevet opfattet som progressiv, fordi hovedrollen for en gangs skyld er en aktivt handlende kvinde, der ender med at redde alle mændene. og da moral er moderne, har Disney givet den gas i den nye filmatisering, hvor der er smidt et par brune biroller ind og endda en homoseksuel karakter. Men bliver Disney nogensinde sådan rigtigt progressiv? Og burde Belle ikke bare have sagt farvel til både Udyret og Gaston, taget et sabbatår i Paris og skrevet en roman?

I denne uges udgave af Politikens Poptillæg skal det handle om, hvad det gør ved de gamle klassikere, at de skal relanceres med avanceret CGI og nye agendaer.

Ugens panel har været inde og se 'Beauty and the Beast' og diskuterer creepy lysestager, magiske scener og Disney-nostalgi. Du kan også høre, hvilke Disney-film, de drømmer om at se i real-live-action og selvfølgelig også, hvilke popkulturelle ting de har optur over i denne uge.

Panel: Linea Maja, anmelder og skribent ved Weekendavisen; Lise Ulrich, filmanmelder på Soundvenue og fotograf

Vært: Lucia Odoom

Redaktion: Lucia Odoom, Christine Runøe, Astrid Skov og Mikkel Vuorela

 

00:0000:00