Politikens Poptillæg #64: ‘13 reasons why’, ‘Dear white people’ og ‘The Handmaid’s Tale’

May 11, 2017

I en lang periode har tv-serier som 'GIRLS' og 'LOVE' domineret den popkulturelle debat og sat emner som parforhold, milleniumgenerationen og kropsidealer på programmet. Men i dette forår skyller den næste tv-seriebølge ind over streamingtjenesterne, og denne gang med en langt mere alvorlig understrøm.

I denne uges Politikens Poptillæg handler det om tre banebrydende og debatrejsende tv-serier, som alle snakker om lige nu: '13 reasons why', 'Dear White People' og 'The Handmaid's Tale'. Alle serier, der på hver deres måde beskæftiger sig med store samfundsproblematikker som voldtægtskultur, strukturel racisme og religiøs fundamentalisme.

'13 reasons why' behandler på stereotyp og alvorlig highschool-manér hyperaktuelle emner som hævnporno, voldtægt og selvmordskutlur, mens 'Dear White People' er et mere humoristisk men stadig seriøst take på, hvordan raceminoriteter geberder sig på et hvidt elitecollege i USA. 'The Handmaid's Tale' er en sitrende smuk og skræmmende fremtidsdystopi, hvor fødedygtige kvinder tages som slaver af den fundamentalistisk religiøse overklasse. 

Ugens panel diskuterer, hvordan de tre forskellige serier lykkes eller ikke lykkes med at fortolke aktuelle samfundsproblemer, og hvilken debat og hvilke tanker, de sætter i gang.

Ugens panel.: Eva Eistrup, forlagsredaktør og kulturskribent på Information; Jakob Ludvigsen, filmredaktør på Soundvenue; Nafisa Fiidow, statskundskabsstuderende og politisk assistent for Alternativet

Vært: Lucia Odoom

Redaktion: Lucia Odoom, Christine Runøe, Astrid Skov og Mikkel Vuorela

00:0000:00