Politikens Poptillæg #65: Førstehjælpskasse til knuste hjerter

May 18, 2017

 

Det er aldrig sjovt at være ulykkeligt forelsket. Og man kan føle sig så helt aldeles alene. Men det er man heldigvis ikke, fpr der findes et væld af sange, film, bøger og kunstværker, der alle henvender sig til de knuste hjerter og bitre, vrede sind. I popkulturen kan du finde lindring mod alle slags hjertesorger, hvad enten du har brug for store svulstige ballader, rendyrket melankoli eller slet og ret distraktion fra al din elendighed.

I ugens panel taler vi om, hvor vi går hen i popkulturen, når vi har ondt i hjertet. Hvilke sange, vi tårerblændet hørte igen og igen (og hvilke sange vi nu SLET ikke kan høre mere). Hvilke film vi ser, hvilke digte vi læser, hvilke podcasts vi lytter til, og hvilken kunst vi ser på. Så uanset om du er mest til rødvinsterapi med vennerne, rasende udbrud mod en boksebold eller at hyggesørge alene med upassende store mængder junkfood, så har vi et middel i vores popkulturelle førstehjælpskasse.

For den her podcast er til alle dem, der går rundt og gemmer deres knuste hjerter lidt af vejen i den smukke forårssol. I er ikke alene.

Panel: Tilde Bang; P6-vært på programmet 'Debut', Torsten Bøgh-Thomsen; Ph.d-studerende på SDU på Institut for kulturvidenskaber, Theis Ehler Molin; Producent på Politiken Podcast

Vært. Lucia Odoom

Redaktion: Lucia Odoom, Christine Runøe, Astrid Skov og Mikkel Vuorela

 

00:0000:00