Politikens Poptillæg #66: ‘I LOVE DICK’

May 25, 2017

 'I LOVE DICK'.

Den instagram-venlige titel står med hvide bogstaver på grøn baggrund på forsiden Chris Kraus' feministiske hovedværk fra 1997. Den danske oversættelse kom i februar 2017, og nu har instruktøren bag 'Transparent', Jill Soloway, instrueret en tv-serie baseret på bogen.

Den enormt humoristiske roman handler om kvinden Chris' forelskelse (eller nærmere overgrebsagtige besættelse) af cowboy'en Dick, der mest af alt bare et lærred, som Chris kan projektere alt sit begær og ensomhed over på. Chris og kæresten Sylvere deles om besættelsen af Dick, og beskriver i en lang række breve (og fax!) deres kærlighed, liderlighed og had.

I denne uge taler Politikens Poptillæg om roman 'I love Dick', og om hvordan den er blevet et tidløst portræt af kvindelig seksualitet, fankultur, ensomhed og kvindens rolle kunstner. For i 'I Love Dick' er kønsrollerne byttet om, og nu er manden den udskiftelige muse, der skal agere objekt for kvindens fantasi.

Lyt med når panelet fortæller om deres forhold til bogen, læser højt af deres yndlingspassager og diskuterer, hvordan tv-serien lykkes med at fortolke den højtelskede bestseller.

Og så teaser vi til et meget spændende Twin Peaks-arrangement, der foregår i næste uge.

 

00:0000:00