Politikens Poptillæg #68: Uundgåelige sommerhits

June 22, 2017

 

Sommeren er tiden for de store følelser: Studenterkørsel, efterskoleafslutning, festivaler, frihed, muligheder og højt, højt til himmelen. Og der en tendens til, at en lille håndfuld sange får lov at definere sommeren. De bliver de sange, vi hører i festivallejren, på dansegulvet, på sommerhusterassen, og som vi synger i fuldskab på en trappeopgang i den milde sommernat.

De store sommerhits er ofte nogle gedigne ørehængere, der sidder fast i hjernen langt ind i efteråret. Og år efter år sender de os direkte tilbage til lige dén sommer, hvor vi blev studenter, den sommer vi blev dumpet på Skanderborg Festival eller den sommer, vi sad tre uger indendørs i et sommerhus på Lolland.

Men hvordan lyder årets sommerhits? Skal det helst bare lyde af Pina Colada, sandstrand og varme temperaturer, eller er det vigtigere at det rammer ned i tidens tendens med YouTube-stjerner, Gulddreng og Gilli? Og hvem bestemmer egentlig, hvilke sange der sætter soundtracket til årets sommer?

Ugens panel diskuterer, hvordan man kan kategorisere sommerhits og kommer med nogle stærke bud på, hvilke sange, der kommer til at brøle ud af sommerens højtaleranlæg. Glæd dig til en podcast med masser af god musik, der helt sikkert får dig i sommerstemning.

Panel: Simon Lund, musikredaktør på Politiken; Josefine Winding, medejer af pladeselskabet Wild North Music; Andree Hoxfeldt, DJ

Vært: Lucia Odoom

Redaktion: Lucia Odoom, Christine Runøe og Astrid Skov

 

 

00:0000:00