Politikens Poptillæg #106: Sommermixtape anno 2018

June 14, 2018

Sommerhittet. Hittet du ikke kan undgå at høre brage ud af højtalerne på stranden, på Roskilde Festival eller på klubberne. Men hvilke hits kommer til at definere sommeren 2018? Det vurderer ugens musikkyndige panel, som derudover også diskuterer nostalgiske throwback-hits og nutidige tendenser i popmusikken.

Poptillæggets sommermixtape anno 2018 involverer både nye og ældre divaer, 80'er-revivals og uundgåelige kunstnere som Ariana Grande, Cardi B, Medina og Gilli. Og selvfølgelig panelets bud på årets Roskilde-hit.

Panelet: Josefine Winding, DJ og arbejder for Heartland Festival; Andree Hoxfeldt, DJ; Simon Lund, musikredaktør på Politiken; Mads Axelsen, radiovært

Ugens anbefalinger:

1. Se den nye HBO-serie 'Pose', som handler om drag/transmiljøet i New York i 80'erne

2. Fejr Sankt Hans til queer-festen 'Mainstream - watch me burn', hvor bl.a. Anastasia Kristensen, et af Danmarks største tekno-talenter, spiller

3. Lyt til Okay Kayas debutalbum 'Both', som handler om tunge emner, men pakket ind i de fineste melodier

4. Lyt til Pusha T's nye album 'Daytona', som er et af de bedste hiphop-album, der er udkommet i år

5. Ikke bare læs, men lyt til Zetland-artiklen 'Mød en mand, der spørger, hvorfor (i alverden!) nogen vælger at få børn, når over halvdelen af alle parforhold går i stykker' af Anders Haahr Rasmussen

I redaktionen: Lucia Odoom, Christine Runøe, Kathrine Eggert Wadsholt, Sille Westphal og Nina Kragh 

00:0000:00

Politikens Poptillæg #105: Er Kanye West ‘Ye’ eller no?

June 8, 2018

Tillykke til Kanye Omari West, der har fødselsdag i dag. Tillykke til et fænomen, der har beriget os med sange som 'Heartless' og 'Love Lockdown', som har haft en beef med Taylor Swift og som netop har udgivet albummet 'Ye', hvor han uden filter fortæller om sin bipolare lidelse og tyngende selvmordstanker.

Men hvilken musikalsk evolution har Kanye West været igennem siden sin debut med albummet 'The College Dropout' i 2004? Smitter hans storhedsvanvid for meget af på hans musik? Og får man egentlig sandheden om ham på det nye og selvbekendende album?

Ugens panel: Simon Lund, musikredaktør på Politiken; Kristian Karl, vært på Soundvenues hiphop-podcast 'Standard'

Ugens anbefalinger: 

1. Gå i skyggen og få knowledge med dokumentaren The Vietnam War, som du kan se på Netflix

2. Lille Bitte Bock er et nyt ungt hiphoptalent, der laver sukkersøde melodier og catchy omkvæd, som det kan høres på nummeret Telefon

3. Bliv inviteret ind i ML Buchs visuelle video- og lydværk på nummeret Can You Hear My Heart Leave

I redaktionen: Lucia Odoom, Christine Runøe, Kathrine Eggert Wadsholt, Sille Westphal og Nina Kragh

 

 

 

00:0000:00

Politikens Poptillæg #104: Sommermode anno 2018 - Du skal ligne en ferie

June 1, 2018

I denne uge snakker vi om sommerens mode. Alt skal være blomstret, luftigt og alt, alt for meget. Lyt med og hør, hvilke trends du skal holde øje med, hvem du skal følge på Instagram, og hvorfor de store modehuse ikke længere spiller samme rolle for moden, som de tidligere har gjort.

Panel: Sidsel Alling og Moussa Moussa Mchangama.

Vært: Lucia Odoom

Redaktion: Lucia Odoom, Christine Runøe, Nina Kragh, Kathrine Wadsholt & Sille Westphal.

Ugens anbefalinger: 

1. Bare ben - Lad nu vær med at gå og sved, få de ben ud!

2. Louise Alenius - En komponist, der kan forbinde den klassiske musik med popkulturen.

3. Instagram-profilen dogs_infood - for dig der elsker hunde OG mad OG overspringshandlinger.

 

00:0000:00

Politikens Poptillæg #103: Popkunst hacker systemet

May 25, 2018

I denne uge er kunstfestivalen Art Week skudt i gang, hvor man i København over seks dage kan se udstillinger, performances, koncerter og meget mere. Men kunsten i vores tid er også rykket ud af museerne og ind i de digitale rum, hvor animerede influencers som 'Lil Miquela' skubber til grænserne for, hvad kunst er og kan. I ugens Poptillæg kan du blive klogere på tidens kunstneriske tendenser. 

For kunst er i vores tid et vidt begreb. Kunst kan være idéen om et fysisk rum fyldt med malerier, men kunst bevæger sig også uden for dette rum og ind i det digitale univers på Instagram eller tager form som et kunstevent med koncerter, madboder og DJ's.

Panelet i ugens podcast er alle enige om, at Instagram har haft en effekt på den klassiske opfattelse af museumskulturen. Instagram er en platform for eksperimenterende kunst og performances, men det er også et sted, hvor museumsgængeren kan uploade billeder fra udstillinger eller kunstevents og på den måde få performet sig selv som et oplevende og kulturelt menneske.

Ugens panel: Mathias Kryger, kunstanmelder på Politiken og professor på Det Fynske Kunstakademi; Esben Weile Kjær, kunststuderende på Kunstakademiet; Anna Weile Kjær, kurator på dette års Alt_Cph.

Anbefalinger: Tjek Instagram-kontoerne BestofGrindr og ASMRthechew ud, se Jane the Virgin på Netflix, tag i et Fitness-center hvor du kan lukke dig af fra omverdenen og tag høretelefoner i ørerne og lyt til det nye Beach House-album Seven.

I redaktionen: Lucia Odoom, Christine Runøe, Kathrine Eggert Wadsholt, Sille Westphal og Nina Kragh.

 

 

00:0000:00

Politikens Poptillæg SPECIAL: Gonzo-interview med parterapeuten Esther Perel

May 23, 2018

Gudrun Marie Schmidt har mødt den belgisk-amerikanske supertanker af en parterapeut, Esther Perel, som har fået international, popkulturel bevågenhed med sin podcast, "Where Should We Begin". Gudrun Marie tog sin kæreste gennem 16 år med på turen til New York og fik - sideløbende med sit møde med den berømte parterapeut - lejlighed til at se sit eget forhold efter i sømmene. I denne specialudsendelse læser Gudrun Marie sin artikel højt.

Medvirkende: Gudrun Marie Schmidt, kulturjournalist på Politiken.

Redaktion: Lucia Odoom, Christine Runøe, Nina Kragh, Sille Westphal & Kathrine Eggert Wadsholt.

00:0000:00

Politikens Poptillæg #102: Unge er blevet vilde med internet-astrologi

May 18, 2018

Kender du behovet for, at andre tager ansvaret for dit liv? Fornemmelsen af, at det hele ville være lettere, hvis du bare én gang kunne krybe uden om valget mellem A og B og de store beslutninger?

Sådan er der tilsyneladende en god portion af millennial-generationen, som har det. På nettet stiger antallet af tilbud om at lade universet tage beslutningerne, dag for dag. Internet-astrologi er blevet et hit.

Så hiv yoga-måtten frem, sæt dig i lotusstilling, smid hørebøfferne på og lyt til, hvordan internet-astrologi fungerer både lavpraktisk, men også på et terapeutisk plan. Kom med ind i den nye, magiske æra. Eller find ud af, at du faktisk klarer dig helt fint uden at få hjælp fra stjernerne.

Ugens panel: Marianne Gellert, arbejder med kommunikation på Johan Borups Højskole; Oskar Fehlauer, gymnasieelev og skribent for SEIN; Amanda Schou, deltidsheks, kunsthistoriker og yogalærer og Linea Maja Ernst, kulturskribent på Weekendavisen. 

Anbefalinger: Tag ned i Mills på Hauser Plads og køb et par rulleskøjter hos søde Bonnie, læs Tove Janssons bog 'Rejse med let bagage' , bland krystaller i helsekostbutikken på Christianshavn, tjek Betty Nansen-teatrets program ud og hør kunstneren Alle's soundcloud-album ’Dine pæne øjne’, som er det perfekte.

I redaktionen: Lucia Odoom, Christine Runøe, Kathrine Eggert Wadsholt, Sille Westphal og Nina Kragh.

00:0000:00

Politikens Poptillæg #101: Hvad er reglerne i en datingkultur?

May 11, 2018

Poptillægget kigger i denne uge på dating og dating apps. På skammen, sommerfuglene i maven, magten og nederlaget – ja, alle følelserne. Jagten på kærligheden har efterhånden udviklet sig til et univers, der langt overgår alle fiktioner fra popkulturens verden. I ugens podcast får du et indblik i datingæraens spil med de bevidste regler, som du ifølge panelet egentlig allerhelst bare skal undgå og bryde med. 

Lyt med og hør mere om datingfænomener, regler, anti-regler og om Instagram som det hyggelige datingalternativ til Tinder. 

Ugens panel: Ayse Dudu Tepe, journalist og radiovært på Radio24Syv; Mads Axelsen, radiovært på P3; Frederik Kulager, teknologijournalist på Zetland; Amalie Langballe, journalist.

Anbefalinger: Podcasten 'Revisionist History', YouTube-kanalen 'Kurzgesagt' og app'en 'Three Good Things'.

I redaktionen: Lucia Odoom, Christine Runøe, Kathrine Eggert Wadsholt, Sille Westphal og Nina Kragh.

 

00:0000:00

Politikens Poptillæg #100: Fredagsbar!

May 8, 2018

I løbet af de sidste to år har Lucia Odoom budt os velkommen til sit helt særlige popunivers hele 100 gange med ordene: »Velkommen til Politikens Poptillæg, en popkulturelt begejstret podcast...«. Disse ord blev i fredags sagt live foran et veloplagt publikum, der med øl i hånden og popkultur på hjernen var samlet for at fejre podcastens jubilæum. I dagens anledning var der samlet ikke bare ét, men hele fire paneler, der diskuterede alt det, lyttere af Politikens Poptillæg elsker, nemlig »film, popfænomener, tv-serier, pladeudgivelser eller tidstypisk støj fra internettet«.

I løbet af aftenen kunne publikum blandt andet høre sprøde toner leveret af folkene bag MMHradio, opleve Mirian Due læse højt af sin digtsamling 'Telter i randen af et mørkt øje, sover i knitrende sengetøj' og høre panelerne på scenen snakke om alt fra Kanye West's Twitter-comeback og nekrofili i litteraturen til nye serier som 'Blank' og 'The Rain'.

I redaktionen: Lucia Odoom, Christine Runøe, Kathrine Eggert Wadsholt, Sille Westphal og Nina Kragh.

Ugens live-panel: Kristian Karl, vært på Soundvenues hiphop-podcast 'Standard'; Pernille Jensen, redaktør, iBYEN; Marie Louise Tüxen, forfatter; Mirian Due, forfatter; Felix Thorsen Katzenelson, praktikant på Politiken Bøger; Sebastian Wittrock, skribent, Politiken Bøger; Oskar Fehlauer, skribent på SEINmag; Line Miller, redaktionschef, Politikens Forlag; Lise Ulrich, skribent på Soundvenue; Benedikte Granvig, vært på P2 og podcasten 'Selvskrevet' og Thomas Thorhauge, tegner for Politiken.

00:0000:00

Politikens Poptillæg #99: Chick lit er død! Længe leve chick lit!

April 27, 2018
Kan al litteratur, der handler om at være kvinde, kategoriseres som chick lit? Og hvorfor er det egentlig blevet et skældsord? Ugens panel består af tre kvinder, der alle har skrevet klummer og bøger, der har fået mærkatet 'chick lit' i genrens storhedstid. De kigger nærmere chick lit'ens potentialer og (højhælede) hæmsko og diskuterer, hvad der er sket med genren siden 00'erne.
 
Ugens panel: Camilla Stockmann, kulturjournalist og forfatter til bl.a. 'Nyforelskelser og andre cykelstyrt'; Lotte Thorsen, kulturjournalist og medforfatter til klummerne og bøgerne om 'Nynne'; og Gudrun Marie Schmidt, kulturjournalist og tidligere klummeskribent for Eurowoman.
 
Ugens anbefalinger:
1) Se dokumentaren 'Arthur Miller: Writer' på HBO
2) Binge watch TV2-serien 'Badehotellet', hvor solen altid skinner
3) Tjek den svenske krimiserie 'Rebecka Martinsson' ud på C More
4) Lyt til noget hudløst ærlig selvmedlidenhedsmusik fra Phoebe Bridgers
 
Redaktion: Lucia Odoom, Christine Runøe & Nina Kragh.
00:0000:00

Politikens Poptillæg SPECIAL: Elvira Lind om dokumentarfilmen ‘Bobbi Jene’

April 20, 2018

Det er den første sætning, der bliver udtalt i den biografaktuelle dokumentarfilm 'Bobbi Jene'. Ohad Naharin, leder af det israelske dansekompagni Batsheva, betragter sine dansere øve. "I skal ikke være bange for at falde. Bare bevæg jer og mærk, hvordan bevægelsen ligesom bærer jer rundt," siger han. På en måde bliver den sætning et slags mantra igennem filmen. En af danserne i øvelokalet har nemlig en drøm om at bevæge sig ud af kompagniet efter 9 år, rejse tilbage til USA og prøve at stå på egne ben som solodanserinde. Hun hedder Bobbi Jean-Smith og er filmens magnetiske omdrejningspunkt.

Lyt til interviewet med filmens instruktør, Elvira Lind, der fortæller om at følge et menneske med sit kamera i fire år, om at komme helt tæt på, sove på luftmadrassen på gulvet - og ikke vide, hvad der egentlig kommer ud af det i sidste ende.

Ugens gæst: Elvira Lind, dokumentarfilminstruktør.

Redaktion: Lucia Odoom, Christine Runøe & Nina Kragh.

00:0000:00