Politikens Poptillæg #57: Ægte kærlighed og DM i pigefnidder

March 16, 2017

Det skorter ikke på parforholds-reality på skærmene i disse dage. Netop nu sendes 4. sæson af 'Gift ved første blik' og 14. sæson af 'Paradise Hotel' på DR1 og TV3, og det kalder naturligvis på en dybdegående analyse af kontakthungrende kroppe, Paradise Hotel-matriarkatet og akward misforståelser i det hverdagslige tvangsægteskab. I den nye sæson af 'Gift ved første blik' kæmper parrene med gensidig tiltrækning, geografisk afstand og forskellighed, og der er ikke skyggen af seksuel gnist. I 'Paradise hotel' derimod er der ingen skam i at onanere for åben skærm til Daimi's 'Jeg kommer', og de unge, der medvirker, har en helt anden tilgang til forhold, seksualitet og ikke mindst de allestedsnærværende kameraer. 

Men hvorfor ser vi de her programmer? Hvad er det, der gør det så interessant at følge helt almindelig menneskers følelsesmæssige forviklinger og seksuelle eksapader? Hvordan er de to programmer forskellige som sociale eksperimenter - og hvad har de til fælles?

Ugens panel dykker ned i realitysuppen, og diskuterer casting, skurkeroller, feministisk onani og menneskelige relationer i dette forrygende program.

Panel: Rasmus Gejl, redaktionsschef på Paradise Hotel denne sæson; William Abrahamsen, redaktionschef og tv-tilrettelægger; Lone Nikolajsen; kulturjournalist og kritiker

Redaktion: Lucia Odoom, Christine Runøe, Astrid Skov og Mikkel Vuorela

00:0000:00