Politikens Poptillæg SPECIAL: Tilbage til Twin Peaks

June 4, 2017

 

I 1991 blev vi efterladt med en af tidens største cliffhangers og nogle mystiske udsagn om tyggegummi. Nu er 'Twin Peaks' tilbage efter 25 år, og som David Lynch understreger, er det altså ikke en længe ventet sæson 3 i den højt elskede og omdiskuterede kultserie. Næh, det er 'det helt nye Twin Peaks' og det skal ses med dyb koncentration og uden telefoner og tablets i hånden, formaner instruktøren.

Politikens Poptillægs producer, Christine Runøe, samlede d. 31 maj i Politikens Hus et panel af højt dedikerede og nørdede Twin Peaks-fans og -eksperter for at diskutere det gamle 'Twin Peaks' og de nye afsnit, der udråbes til at være både geniale og alt, alt for mærkelige.

Hvis du ikke nåede forbi arrangementet, kan du i denne podcast høre, hvordan det lød, da panelet diskuterede Twin Peaks i ord, billeder og musik. Hvad er der så særligt ved instruktør David Lynchs univers? Hvorfor blev serien så kult, da den første gang rullede over tv-skærmene i 1990? Og hvordan  skal vi forstå det nye Twin Peaks (hvis man da overhovedet kan?)

Både gamle og nye fans kan lytte med. Vi spoiler kun meget lidt!

 

Panel: Thomast Thorhauge; Tegner for Politiken,Peter Albrechtsen; Filmlyddesigner, Andreas Halskov; Twin Peaks-fan og forfatter til flere bøger om serien og David Lynch, Anne Jerslev; Arbejder på afdeling for film- medie og kommunikation på Københavns Universitet

Redaktion: Lucia Odoom, Christine Runøe, Astrid Skov og Mikkel Vuorela

 

00:0000:00